Menu
EUR
World Restart a Heart Day - woensdag 16 oktober 2024

World Restart a Heart Day - woensdag 16 oktober 2024

World Restart a Heart Day 2024 

Op deze bijzondere dag worden wereldwijd trainingen en workshops georganiseerd om mensen voor te bereiden op noodsituaties, met als doel de overlevingskansen bij een hartstilstand aanzienlijk te verbeteren. Door te leren hoe we snel en effectief kunnen handelen, dragen we samen bij aan een veiligere samenleving.

World Restart a Heart Day werd opgericht via het Europese parlement om bewustzijn te vergroten over het belang van reanimatie door omstanders, inclusief kinderen. Dit jaar staat in het teken van het thema ‘Kinderen redden levens’. Vaak zijn omstanders sneller aanwezig dan de hulpdiensten, en het onmiddellijk starten van reanimatie kan het verschil maken tussen leven en dood.

Cruciale eerste minuten bij reanimatie

Waarom is snelle reanimatie door omstanders zo belangrijk? In de eerste zes minuten na een circulatiestilstand is de rol van omstanders cruciaal. Zij zijn vaak als eersten ter plaatse, wat essentieel is, aangezien maar liefst 70% van de hartstilstanden thuis of in de directe omgeving plaatsvinden. Bij een hartstilstand raken na 4 tot 6 minuten hersencellen bijvoorbeeld al onherstelbaar beschadigd. Door reanimatietechnieken te leren en te begrijpen hoe een AED werkt, kan iedereen het verschil maken en zelfs levens redden.

Nederland doet mee - wereldwijde activiteiten 

We willen dat steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om te leren reanimeren en weten hoe een AED gebruikt wordt. Ook in ons land organiseren instellingen en bedrijven op of rond deze dag evenementen om zelf te leren reanimeren.

Er zullen verschillende evenementen plaatsvinden in Nederland rondom World Restart a Heart Day 2024, zoals reanimatiedemonstraties en workshops over het gebruik van een AED. Het doel is om mensen bewust te maken van het belang van reanimatie en hoe zij zelf actie kunnen ondernemen in geval van een noodsituatie.  



Bron: European Resuscitation Council (ERC) 

Door nu de basis van eerste hulp te leren, kun je levens redden. Sluit je aan bij de wereldwijde beweging. Download de Event Poster download en de flyer  Of kijk op het ERC portaal en sluit aan bij de wereldwijde beweging.
 

Bron: ARBO centrum

Voor meer informatie over de specifieke mogelijkheden via het AED assortiment en apparaten klik hier. Samen kunnen we een veilige omgeving creëren, zowel thuis als op de werkvloer. Leer eerste hulp en maak het verschil – want jouw actie kan iemand anders zijn leven veranderen.

Veel voorkomende vragen FAQ's reanimatie 

Wat moet ik doen bij een hartstilstand?

Bel onmiddellijk 112 en begin met reanimeren. Indien beschikbaar, gebruik een AED. De eerste minuten zijn cruciaal bij een hartstilstand; snelle reanimatie verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Zorg dat medewerkers opgeleid zijn in reanimatie en weten hoe een AED werkt.

Waarom is reanimatie door omstanders zo essentieel?

Directe reanimatie door omstanders verhoogt de overlevingskans aanzienlijk bij een hartstilstand, omdat zij vaak sneller ter plaatse zijn dan hulpdiensten.

Wat doet een AED precies en hoe gebruik ik?

AED detecteert een abnormaal hartritme en geeft indien nodig een schok om het hartritme te herstellen. Volg de instructies op het apparaat. 

Wat gebeurt er tijdens World Restart a Heart Day

Er worden reanimatiedemonstraties en workshops gegeven om het publiek bewust te maken van het belang van snelle hulp.  

Is een AED verplicht op de werkplek?

Een AED is niet wettelijk verplicht voor elke werkplek, maar het wordt sterk aanbevolen, vooral op locaties met veel medewerkers. Een AED kan het verschil maken bij een hartstilstand, omdat het snel een schok kan toedienen voor het herstellen van het hartritme.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!