Een hittemelder slaat alarm bij brand
Een hittemelder, ook wel thermische melder genoemd, slaat alarm zodra de omgevingstemperatuur boven de 57°C komt. Dit maakt hem ideaal voor plaatsen zoals de keuken, garage of wasruimte, waar rookmelders vaak valse alarmen geven door rook of damp. Bij Allesveilig.nl vind je diverse hittemelders, van modellen met een batterijlevensduur van 10 jaar tot melders op netstroom. We bieden ook draadloos koppelbare melders aan voor eenvoudigere installatie.
Hittemelder of rookmelder kopen?
De keuze tussen een hittemelder en een rookmelder hangt af van de ruimte. In keukens, badkamers en garages, waar rookontwikkeling vaak voorkomt, is een hittemelder betrouwbaarder. Voor optimale werking monteer je de melder centraal aan het plafond, niet te dicht bij hoeken, muren of verwarmingsbronnen.
Hittemelder op 230v netstroom
Deze melders sluiten direct aan op de netstroom en hebben een back-up batterij voor stroomuitval. Ze bieden een strakke afwerking aan het plafond en voldoen aan alle veiligheidseisen.
Thermische melder op batterij
Deze melders zijn eenvoudig te installeren en bieden brandbeveiliging zonder netstroomaansluiting. Modellen met alkaline batterijen moeten jaarlijks worden vervangen, terwijl lithium batterijen tot tien jaar meegaan.
Draadloos koppelbare hittemelder
Hoewel veiligheid altijd prioriteit heeft boven installatiegemak, is het koppelen van thermische melders soms een vervelend karwei. Gelukkig is er een simpele oplossing in de vorm van draadloos koppelbare hittemelders. Een draadloze hittemelder bevat een speciale RF-module, die draadloze communicatie met de andere melders in uw woning mogelijk maakt. Het instellen van een draadloos koppelbare hittemelders is werkelijk een fluitje van een cent. Je hoeft geen bekabeling meer aan te leggen, wat ideaal is in jouw bestaande huis en je verzekert van een maximaal gebruiksgemak.
In bepaalde situaties en ruimtes kun je dus het beste een hittemelder monteren. Naast het plaatsen van een thermische melder is het verstandig om ook een rookmelder te monteren op de overloop, woonkamer en slaapkamer. In sommige situaties kan er ook een gevaar dat er koolmonoxide vrijkomt. Dit kan voorkomen in de buurt van een cv-ketel, gaskachel of geiser. Je kunt in dat geval het beste ook een koolmonoxidemelder monteren. Heb je vragen over het kopen van een hittemelder op onze website of wil je meer weten over brandveiligheid in zijn algemeenheid? Bel vrijblijvend naar +31 (0) 575 – 571616 of stuur een bericht via het contactformulier.
Waarom zou ik een hittemelder gebruiken in plaats van een rookmelder?
Een hittemelder is ideaal voor ruimtes zoals keukens en garages waar rookmelders vaak valse alarmen geven door rook of damp. Hittemelders reageren alleen op temperatuurstijgingen, niet op rook.
Wat zijn de voordelen van draadloos koppelbare hittemelders?
Draadloos koppelbare hittemelders zijn eenvoudig te installeren zonder bekabeling en communiceren via een RF-module met andere melders in huis, wat maximale gebruiksgemak biedt.
Hoe installeer ik een hittemelder?
Monteer de hittemelder centraal aan het plafond, op voldoende afstand van hoeken, muren en verwarmingsbronnen. Voor netstroommodellen sluit je de bedrading direct aan op de aanwezige bedrading.